fbpx

LinkedIn Alumni – Un tool util

Prinși în vâltoarea sarcinilor pe care trebuie să le facem la locul de muncă, dar și din lipsă de timp și având de-a face zilnic cu un bombardament informațional imens pe rețelele sociale, ne rămâne prea puțin timp pentru explorare. Platformele de social media se schimbă din ce în ce mai mult, încercând să țină pasul cu cerințele cât mai ridicate ale utilizatorilor, iar LinkedIn-ul este unul dintre site-urile care își schimbă destul de des funcționalitățile.

Ai vrea să ai acces la un tool care te ajută să cauți candidații în funcție de facultatea absolvită? Sau ai vrea să știi spre exemplu ce compania are cei mai mulți angajați din Universitatea Politehnica din București?

LinkedIn are un astfel de tool și e gratuit! Așadar, @My HR Lab îți prezentăm LinkedIn Alumni, un tool dedicat tuturor recruiterilor, angajatorilor, oamenilor de vânzări, studenților și celor care sunt în căutare de noi oportunități de carieră, dar și celor care fac studii de piață sau curioșilor.

Ca să accesezi acest tool, trebuie să ai un cont de LinkedIn creat și să urmezi următorii pași:

1. Bara de Meniu => mergi cu cursorul pe My Network => Find Alumni (vezi poza 1)

2. Poți să faci căutare în funcție de (vezi poza 2):

Universitate (găsești doar universitățile care și-au făcut pagină de LinkedIn)
Cuvânt cheie (funcție/ domeniu)
Anul absolvirii Universității sau promoția

3. În funcție de criteriile selectate o să îți apară o pagină de statistici (vezi poza 3). Dacă vrei spre exemplu să vezi doar persoanele care lucrează la Huawei, dă click pe companie.

4. Imediat după statistici și rapoarte, în josul paginii, LinkedIn îți indică care sunt persoanele care întrunesc criteriile selectate de tine. Cei cărora le apare simbolul de email, înseamnă că deja fac parte din conexunile tale și le poți trimite mesaj, iar cu ceilalți poți să te conectezi (vezi poza 4). În plus, în dreapta ecranului de statistici ai o săgeată unde găsești alte trei criterii, pe lângă “where they live, where they work and what they do”. (vezi pozele 5 și 6)

Ia în calcul că aceste statistici au și marjă de eroare, căci ele sunt generate în funcție de job și de industria pe care fiecare utilizator și le-a selectat pe profilul personal, iar uneori nu toți folosim corect criteriile pe care LinkedIn ni le pune la dispoziție.

Dacă ești recuiter, poți să cauți targetat candidații în funcție de studiile absolvite, rol, angajator actual, etc. De asemeni te ajută și dacă vrei să faci o cercetare asupra pieței de muncă din România sau din străinătate. Iar dacă ești în căutarea unui job și deja știi pentru ce companii vrei să lucrezi, LinkedIn Alumni te ajută să afli care sunt cele mai des întâlnite job-uri în organizația respectivă și ce specializări caută.

Te așteptăm cu comentarii și mesaje și pe pagina noastră de Facebook sau LinkedIn